Barna er aktive og bør være lettkledd innendørs.  De bør ha sklisokker, eller skotøy. Vi er ute i all slags vær.  Send derfor alltid med barna varme klær, regntøy og støvler, kjeledress og lette klær om sommeren.

Barna skal ha et sett tøy (undertøy, genser, strømpebukse, sokker, bukse og evt. en tykk genser) liggende i kurven sin i barnehagen.

KLÆRNE SOM BARNA HAR PÅ SEG, MÅ VÆRE FUNKSJONELLE.

Dersom barna mangler klær, vil foreldrene bli kontaktet

ALT TØY SKAL VÆRE MERKET.

Det er nesten ikke til å unngå at noe kommer bort med så mange barn som de fleste barnehager har.

Husk at dersom du merker klærne blir det lettere både for deg og personalet å holde orden på barnets klær og utstyr.

Klær kan merkes på forskjellige måter.

Det kan bestilles egne navnelapper som kan strykes eller syes på.  I barnehagen kan du få bestillingsseddel til forskjellige firma. Tøy merkene festes enkelt på alle plagg med et vanlig strykjern, og skal tåle 90 grader i vaskemaskinen.

Navnelapper kan bestilles fra smartlapp.no

Det er ofte lurt å bruke etternavn på navnelappene. Da kan søsken arve klær, og en slipper og merke klærne med nytt navn. I tillegg opplever mange at det er flere barn med samme fornavn.

Vi anbefaler og å skrive barnets navn direkte på merkelappene med spesielle merkepenner som tåler vask.

TIPS!

• Spør barna dersom dere savner noe. De klarer ofte å holde styr på egne, og andres klær bedre enn oss voksne.
  • Ta ikke med klær som du føler er uerstattelig.
  • Hvis du mot all formodning får med deg hjem klær som ikke er ditt barns, ta de med tilbake til barnehagen snarest.
  • Dersom du har glemt å merke klær, spør personalet om å få låne en merkepenn, merk der og da.
  • Husk! Merk også sko og støvler. Det er mange som har like og samme størrelse!
  • Det er særlig viktig at luer er merket!